Maatschappelijke ontwikkelingen

In een maatschappij waarin de nadruk ligt op presteren en heel veel “moeten”, gunnen we ons vaak geen tijd en rust om te bedenken wat we zelf nu eigenlijk willen en belangrijk vinden. We zijn druk bezig alle ballen in de lucht te houden. Zo vervreemden we steeds meer van onszelf en verliezen we ook het echte contact met anderen. Deze ontwikkelingen leiden tot steeds meer problemen als stress, burn-out, angsten, depressies en eenzaamheid.

Jezelf verkennen

Het is in deze tijd dan ook juist ontzettend waardevol om jezelf te gaan verkennen? Om jezelf de volgende vragen te stellen:
– Wat zijn mijn kernwaarden en belangrijkste drijfveren?
– Welke overtuigingen heb ik mezelf aangeleerd die bepalen hoe ik handel of reageer?
– Welke ineffectieve gedachten heb ik door de jaren heen ontwikkeld die mij nu belemmeren in mijn handelen?
– Welke subpersonen hebben een sterke stem in mij en bepalen in grote mate mijn gedrag?
Het verkrijgen van dergelijke inzichten helpt je je eigen gedrag, gedachten en gevoelens beter te begrijpen. Hierdoor voel je je vrijer en meer autonoom. Tevens ben je beter in staat om open te staan voor anderen en goede relaties aan te gaan.

Mijn droom

Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een maatschappij waarin mensen open staan voor elkaar en elkaar respecteren. Om dit te realiseren is het nodig te beginnen met het verkennen van jezelf. Hiervoor hanteer ik het volgende uitgangspunt: “je kunt de ware essentie van anderen pas respecteren, wanneer je je eigen essentie hebt ontdekt.”
Ik gun het iedereen om zijn / haar eigen essentie te ontdekken, omdat ik weet dat dit je veel rust, vrijheid, vertrouwen en verbondenheid zal opleveren. Het helpt je je doel te bereiken en je droom te realiseren.