Waarom doe ik wat ik doe?

Op mijn website staat vermeld wat ik doe, namelijk mensen begeleiden in het bereiken van hun doel en het realiseren van hun droom. Onder de coachprogramma’s staat vervolgens uitgelegd hoe ik dat doe. Wat ik echter graag nog met je wil delen is: waarom ik doe wat ik doe. Want juist dit geeft aan waarom ik zo graag mensen coach en wat ik jou van harte gun.

Ik gun het namelijk iedereen om zichzelf beter te leren kennen en zijn of haar essentie te ontdekken. Ik weet namelijk dat dit je veel rust, vrijheid, vertrouwen en verbondenheid oplevert. Wanneer jij beter weet wat jouw kernwaarden en drijfveren zijn, heb je beter in beeld wat belangrijk voor je is in je werk en privé leven en kun je hier ook je keuzes op baseren. Wanneer jij weet welke talenten en kwaliteiten je in huis hebt, kun je beter beoordelen in welke (werk)situatie ze het beste tot hun recht komen. Wanneer je ontdekt welke overtuigingen je jezelf hebt aangeleerd, begrijp je beter waarom je vaak bepaald gedrag vertoont of bepaalde gedachten en gevoelens ervaart. Wanneer je ontdekt welke ineffectieve gedachten je in de loop der jaren hebt ontwikkeld, besef je waarom deze gedachten je nu tegenhouden om bepaalde acties te ondernemen. Kortom: er is nog zo veel meer over jezelf te ontdekken dan je nu weet.

Ik geloof daarnaast heilig in het uitgangspunt: “je kunt de ware essentie van anderen pas respecteren, wanneer je je eigen essentie hebt ontdekt”. Wanneer je van jezelf weet hoe je tegen personen aankijkt en beseft dat iedereen de wereld bekijkt door zijn of haar eigen bril, geeft dit ruimte om meer open te staan voor anderen. Het is in mijn ogen dan ook niet egoïstisch om met jezelf bezig te zijn en jezelf beter te leren kennen. Het helpt juist om je meer verbonden te voelen met anderen. Daarmee creëer je een win-win situatie voor jezelf en je omgeving.

Juist in deze tijd, waarin veel mensen het gevoel hebben van alles te ‘moeten’ en maar geleefd te worden, is het zo waardevol om jezelf beter te leren kennen. Je kunt dan veel betere keuzes vanuit jezelf maken en voelt niet meer de druk om maar te moeten doen wat er van je verwacht wordt (door anderen of jezelf). Het geeft je meer rust, vrijheid en zelfvertrouwen.

De snelle veranderingen in onze maatschappij vragen ook van mensen en organisaties om mee te ontwikkelen. Dit vraagt om hele andere vaardigheden dan voorheen, waarbij de ontwikkeling van ‘soft skills’ steeds belangrijker wordt. En juist het ontwikkelen van je ‘soft skills’ doe je door naar jezelf te kijken en jezelf te leren kennen. Coaching is hiervoor, naar mijn mening, dan ook de meest effectieve manier, omdat je heel persoonlijk (op individueel niveau) bezig bent met je eigen ontwikkeling. Met het aanbieden van mijn coachtrajecten verwacht ik dan ook een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van velen. En daar word ik dan weer blij van!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *